Norsk:
 


  English:
 


 
 
 

MINNELUND

Chicko+Guy  Sandy+Bonita  Buena+Senorita Borgona  Charmy+Finnbeck  Rubina+Camara  Ranja+Rosita  Santana+Buena Sala  Felix+Perro               
Her hviler de som ikke er blant oss lenger.

Felix drept av råkjører og forlatt i veien.

Det er fryktelig å få han levert i en pappeske av de som fant han. Felix var tidlig i livet utsatt for en påkjørsel med et kompliset brudd i venstre bakbein. En skinne ble operert inn, han flyttet til oss hvor trafikken den gang var liten, og siden har han alltid hatt stor respekt for biler og løpt av veien i god tid. Denne gangen rakk han ikke å komme seg i sikkerhet før bilen kjørte over forkroppen. Det var tydelige spor etter bildekket som hadde klemt han flat. Om det er gjort for moro skyld vet vi ikke, men farten må ha vært mange ganger 30 km/t som er fartsgrensen her hos oss.

Felix var en spesiell katt, selvstendig men også kontaktsøkende og både vår og hundenes beste venn. Det meste av tiden brukte han til å stelle pelsen sin, som alltid var ren og blank uten den minste flekk, uansett hvor sølete det var ute. Han var svært interessert i valpene, låg ved siden av og fulgte med på fødselen. Senere var han mye ute sammen med valpene og hadde god kontakt med dem.

Vi savner deg Felix, og kommer alltid til å huske deg for den du var, og for at du hentet inn små gaver til de nyfødte valpene.

En siste hilsen fra alle oss på Løvelien.

 

Vi savner deg Buena.

22 juni 2010 måtte vi ta farvel med Buena Sala. Det er ikke lett å ta en slik avgjørelse med en sånn trofast venn gjennom snart 8 1/2 år. Buena har hatt problem med førligheten i det siste, og brått en dag ble det hele så kritisk at vi ikke hadde annet valg enn å kontakte veterinæren vår.

Buena har gitt oss tilsammen 27 nydelige Leonbergervalper, først med Leodanias Amadeus og deretter med Barney von der Johann-Adama-Mühle og til sist med Unkas Löwe vom Osning. Mange av hennes sønner og døtre gjør det bra på utstilling i Skandinavia, i Tyskland og i Russland, og mange kan glede seg over barnebarn etter Buena.

Buena var ikke bare en vakker og feminin Leonberger, hun hadde en spesiell charm, og var glad i alle mennesker som katter og hunder av alle slag, og alle levende vesener. På mange måter var hun svært lik som mor Santana. Vi er svært taknemmelig for at du har vært sammen oss i disse årene Buena, du har gitt oss mye glede.

Du vil aldri bli glemt.

Barn: 
Eron
Goyro
Elvira
Grace
Gazella
Harmony
Løveliens Leonbergere
Hilgjerd og Vegard

 

 

 

 En solstråle er borte

17.09.2009

 

Etter ti og et halvt år har Santana gått bort. Det kjennes sårt når ens beste venn plutselig ikke er lenger blant oss i flokken. Vi følte jo hvilken vei det gikk når hun bare kunne gå på tre bein, men likevel. Den 14 september 09 ble det helt stille.

 

Santana har gitt oss mange gleder og gode minner fra den tiden vi fikk lov til å ha henne hos oss. Hun har også spred glede til mange familier gjennom sine barn og barnebarn rundt omkring i Norge, i Sverige, Danmark, Tyskland, Frankrike og Russland.

Hun hadde et helt spesielt godt gemytt, var venn med alle, og en alltid glad hund, selv om hun hadde store smerter den siste tiden.

 

Vi savner deg Santana.

Hilgjerd og Vegard og familien, og alle firbente venner.

 
 
 

Vår alles kjære venn Perro har forlatt oss.

Vilde og Perro

06.02.2010
Perro ble bare 6 1/2 år før sykdommen førte til at livet tok slutt. Det er stor sorg på Løvelien, og det er ikke mindre sorg på Drevsjø hvor Vilde og Trine har hatt omsorgen for gladgutten siden han var 5 år. 

Løveliens Mr De Perro var sønn av finsk multichampion Kinglord's Mr De Sevres og Løveliens Santana. Han var meget vakker og hadde en spesiell sjarm som alle bare fallt for. Vårt håp var selvsagt at denne flotte Leonbergeren skulle bli pappa til nye generasjoner, men desverre viste det seg at Perro hadde en øyesykdom som satte en stopper for slike planer.

Det tok lang tid før vi klarte å omplassere denne sjarmøren, men da vår venn Vilde ønsket seg en hannhund klarte vi ikke å si nei, og det er vi spesielt glade for nå. Perro har hatt en kjempefin tid sammen med Vilde og Trine, og vi vet de har mange gode minner fra samværet med Perro.

Som oss får også våre firbente venner kreft, og det er trist når de må forlate oss så altfor tidlig. Våre tanker går i dag til Vilde og Trine. Vi savner alle Perro.

Hilsen fra oss på Løvelien

 

 

 

BARE EN HUND
 
Jeg stryker over din gylne pels, men halen din slår ikke mer.
 
Øynene dine er lukket igjen, over øyne som ikke ser.
 
Ditt gylne hjerte har sluttet å slå - aldri mer løpe, hoppe, gå-
 
Alt er slutt…., det er over nå
 
Jeg legger hodet mitt ned mot ditt, og tårene drypper som blod.
 
Aldri mer skal det bli som før - aldri mer ”oss to”.
 
Som isende kulde inni meg, kjenner jeg noe dør med deg.
 
Jeg må reise meg, sier de, - jeg går mot en dør. Der ute går livet videre som før.
 
Jeg snur meg – du ligger så livløs og stille. Du kan ikke komme, selv om du ville.
 
Skriket vil ut, men jeg lukker min munn.
 
Hvem var det som sa ”Bare en hund”….. 
 
Vi fikk dette diktet fra Bjørn og Berit Halle som måtte ta farvel med Løveliens Dina, søster til Perro ovenfor, og som ble nesten 7 år. Alle som har opplevd å måtte ta farvel med sin aller beste og mest trofaste venn vil nok kjenne at dette diktet treffer mange nerver, og beskriver på en forunderlig måte de følelsene en selv har hatt i samme situasjon. 
 
 Dina sover i kløvereng
 
 
 

 

© www.loveliens.com